Verbeteringswerken

Voor het behoud van monumenten zoals het Patersklooster en -kerk is het enorm belangrijk dat de gebouwen op een goede manier gebruikt kunnen worden voor hedendaagse doeleinden. KCV Vlaanderen wil de christelijk geloofsbeleving verderzetten in kerk en klooster, maar uiteraard stellen nieuwe tijden ook nieuwe eisen aan gebouwen.

Hieronder enkele voorbeelden van werken die moeten gebeuren opdat de gebouwen ook in de toekomst zinvol gebruikt zouden kunnen worden.

Vernieuwing keuken

De huidige keukeninrichting is sterk verouderd en vernieuwing is dus zeer welgekomen.

IMG_3612     IMG_3613


Winkelruimte

Het onderhoud en gebruik van het klooster vergt heel wat kosten. Om zelf wat inkomsten te genereren willen we met enkele kleine aanpassingen - met respect voor de unieke sfeer van het klooster - een winkeltje inrichten met abdijproducten en boeken. Onder andere een uitstalraampje in het portaal van het klooster (zie foto: het luik wordt uitgebreid en vervangen door een raam) en de herinrichting van de voormalige 'ontvangsruimte' moet dit mogelijk maken.

IMG_3618


Werkruimtes en opbergruimte voor jongerenwerking

In het verlengde van de werkruimtes naast de garages zouden we in de eenvoudige 'tuinhuis'-bouwstijl enkele ruimtes voor de KCV-jongerenwerking willen optrekken.

IMG_3605


Nieuwe ruimte op binnenplaats wasplaats

Op dit 'verloren' hoekje willen we een bijkomende ruimte construeren waar groepen allerlei terecht kunnen.  

IMG_3609       IMG_3610


Heraanleg en onderhoud binnentuin

IMG_3616       IMG_3617


Heraanleg en onderhoud kloostertuin

IMG_3606  IMG_3604  IMG_3603


TERUG NAAR HET OVERZICHT